Ön jelenleg itt tartózkodik:  Hírek

Hírek

A Kúria a banknak adott igazat a devizahitelessel szemben

2019. February. 19.

Előzőleg a devizahiteles nyertesnek érezhette magát, mert szerződését a bíróság érvénytelennek mondta ki, amit a bank nem hagyott annyiban.

Tavasszal szavaznak a törvényről, ami végleg megváltoztatja az internetet

2019. February. 18.

Januárban még elhalasztották a voksolást az Európai Parlamentben, azóta pedig az is felmerült, kiveszik a két legkeményebb cikkelyt az új szerzői jogi irányelvből. A jelek szerint ebből nem lett semmi, a visszaszámlálás pedig már el is indult.

Uniós jogot sért a fordított adózást előíró magyar szabályozás idő előtti alkalmazása

2019. February. 14.

Ellentétes az uniós joggal a munkaközvetítési és munkaerő-kölcsönző szolgáltatásokra vonatkozó fordított adózást előíró magyar szabályozás idő előtti alkalmazása - közölte döntését az Európai Unió luxembourgi központú bírósága szerdán.

Nem kell fizetni a gyermek mellett a kórházban tartózkodó szülőnek

2019. February. 13.

Módosulhat a gyermekeket kezelő kórházak házirendje, nem lehet díjfizetéshez kötni a szülő benntartózkodását az intézményben - olvasható az alapvető jogok biztosa keddi közleményében.

Vesztegetési ügyben döntött a Kúria

2019. February. 12.

Ha a jegyző az általa tett előterjesztésben – elhallgatva az önkormányzatnak nyújtott állami támogatás összegét és szabad felhasználásának a lehetőségét – a képviselő-testület bizottságát félrevezeti és valótlanul azt a tájékoztatást adja, hogy az önkormányzat 180 millió forint másra fel nem használható céltámogatást kapott a II. rendű terhelt pályázatának a finanszírozására, ezzel a jogszabálysértés jelzésének a kötelezettségében álló hivatali kötelességét megszegi.

Felfüggesztettet kapott a kollégáit mérgező pécsi ápolónő

2019. February. 11.

Jogerősen is két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy ápolónőt, aki csaknem egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit egy pécsi klinikán - közölte a bíróság hétfőn.

Az élettársi örökléshez is „fontos a papír”

2019. February. 08.

A tapasztalat azt mutatja, hogy számos esetben azért nem kötnek a már együttélő felek házasságot, hogy megelőzzék a kapcsolat esetleges megszakadása esetén felmerülő jogi procedúrát vagy a közös vagyon megosztásával felmerülő problémákat. A házasságkötés hiánya azonban rendkívül kiszolgáltatottá teszi az élettársakat egy öröklési helyzetben. A tapasztalatok szerint a párok nem számolnak azzal, hogy a törvény nem biztosít megfelelő vagyoni védelmet a túlélő élettársnak.

A jogellenes magatartás nem lehet egyben rendeltetésellenes is

2019. February. 06.

A Kúria kimondta, hogy jogellenes magatartás tanúsítása esetén nincs helye a joggal való visszaélés megállapításának.

Kézigránát alakú drogot rendelt a netről két zalai férfi, elítélték őket

2019. February. 05.

Többszörös visszaesőként, kábítószer birtoklásáért tíz év fegyházbüntetésre ítélt nem jogerősen a Zalaegerszegi Törvényszék egy zalai férfit, társa egy év börtönt kapott.

Előző 1/59

Bemutatkozás

Dr. Vajta Zsolt ügyvéd, felszámolási és vagyonfelügyeleti szakjogász vagyok.

Szakterületeim

Ebben a menüpontban szakterületeimről részletesen tájékozódhat.

Miért Pécs?

Pécs, Baranya Megye székhelye, a kultúra városa.