Ön jelenleg itt tartózkodik:  Hírek

Hírek

Alkotmánybíróság: nem alkotmányellenes a védettségi igazolvány

2021. október. 20.

Nem alkotmányellenesek a védettségi igazolvánnyal járó többletjogok - mondta ki az Alkotmánybíróság (Ab) a kedden a honlapján közzétett döntésében.

Vádat emeltek egy szórakozóhely vezetője, annak volt üzlettársa és a klub tizenhét alkalmazottja ellen

2021. október. 20.

A Veszprémi Járási Ügyészség egy balatonfüredi szórakozóhely vezetője, annak volt üzlettársa és a klub tizenhét alkalmazottja ellen emelt vádat "bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése" miatt, tizennégy vádlottnak kerítés miatt is felelnie kell a bíróság előtt.

Soroksári futónőgyilkosság ügy: életfogytiglan az ítélet

2021. október. 18.

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a bíróság R. Szilvesztert emberölés, szexuális erőszak és kifosztás bűntette miatt a soroksári futónőgyilkosság ügyében - írja a Telex.

A tiszteletlen magatartás is elvezethet az azonnali hatályú felmondáshoz

2021. október. 18.

Az azonnali hatályú felmondás indoklása szerinti minősítés a bíróságot nem köti. A több, kisebb súlyú kötelezettségszegés, így a tiszteletlen magatartás is elvezethet a bizalomvesztéshez – a Kúria eseti döntése.

Gyerekszobákból is visszahívják a légpárásítókat – A termékbiztonság nem gyerekjáték! – A hatósági vizsgálat eredményei és tanulságai

2021. október. 14.

A termékbiztonság sosem volt gyerekjáték és az idén július 16. napjával valamennyi EU tagállamban, így nálunk is hatályba lépett 2019/1020-as piacfelügyeleti EU rendelet ráadásul csak szigorított az eddigi elvárásokon amellett, hogy egységesítette az illetékes hatóságok fellépési lehetőségét az Unión belül. Abban az esetben, ha egy termék használata komoly veszélyt jelent az egészségünkre, testi épségünkre, akkor...

The post Gyerekszobákból is visszahívják a légpárásítókat – A termékbiztonság nem gyerekjáték! – A hatósági vizsgálat eredményei és tanulságai appeared first on Jogi Fórum.

A Bizottság vizsgálja a lengyel alkotmánybíróság uniós jogról szóló döntését

2021. október. 13.

Az Európai Bizottság vezetője, Ursula von der Leyen, gyors választ ígért a lengyel legfelsőbb bíróság döntésére, amelyben elutasította az uniós jog elsőbbségét, ami feszültséget idézett elő Brüsszel és Varsó kapcsolatában.

Lehet-e újabb előzetes döntéshozatalt kezdeményezni?

2021. október. 12.

Az EUB-nak arról kellett döntést hoznia, hogy köteles-e a tagállami bíróság az előzetes döntéshozatal iránti kérelmet felterjeszteni, ha az ügyben más kérdésben korábban már döntést hozott az EUB és a tagállami bíróság határozatával szemben nincs jogorvoslati lehetőség.

Emberölésért és állatkínzásért is elítélték

2021. október. 11.

Tizenhét év fegyházbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék nem jogerősen egy férfit, aki megölte a főbérlőjét.

Jogerősen is a középmérték alatt maradt az élettársát brutálisan bántalmazó férfi büntetése

2021. október. 11.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt jogerősen hét év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy Fejér megyei férfit, aki féltékenysége miatt éveken át bántalmazta élettársát - közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Betilthatják az arcfelismerő rendszerek használatát az Európai Unió közterein

2021. október. 07.

Az Európai Parlament felszólította az Európai Unió jogalkotóit, hogy a jövőben szabályozzák az arcfelismerő rendszerek és a mesterséges intelligencia használatát az EU-ban.

Előző 1/103

Bemutatkozás

Dr. Vajta Zsolt ügyvéd, felszámolási és vagyonfelügyeleti szakjogász vagyok.

Szakterületeim

Ebben a menüpontban szakterületeimről részletesen tájékozódhat.

Miért Pécs?

Pécs, Baranya Megye székhelye, a kultúra városa.