Sérti-e az egyenlő bánásmód alkotmányos követelményét, ha valaki nem írhat hozzászólást egy poszthoz? – Az Ab döntése alkotmányjogi összefüggéseket tisztáz!

2024. March. 25.

Amennyiben az indítványozó által előadott sérelem nem áll közvetlen alkotmányjogi összefüggésben az Alaptörvény indítványozó által hivatkozott cikkével, az Alkotmánybíróság az alkotmányjogi panaszt elutasítja, akkor is, ha más jogszabályhelyre alapozva a sérelem egyébként felmerülhetett volna. A Testület IV/2229/2022. számú határozatának tanulságai.  Az Alkotmánybíróság elutasította a Fővárosi Törvényszék támadott ítélete alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló alkotmányjogi panaszt....

The post Sérti-e az egyenlő bánásmód alkotmányos követelményét, ha valaki nem írhat hozzászólást egy poszthoz? – Az Ab döntése alkotmányjogi összefüggéseket tisztáz! appeared first on Jogi Fórum.


Forrás: Sérti-e az egyenlő bánásmód alkotmányos követelményét, ha valaki nem írhat hozzászólást egy poszthoz? – Az Ab döntése alkotmányjogi összefüggéseket tisztáz!

Vissza

Bemutatkozás

Dr. Vajta Zsolt ügyvéd, felszámolási és vagyonfelügyeleti szakjogász vagyok.

Szakterületeim

Ebben a menüpontban szakterületeimről részletesen tájékozódhat.

Miért Pécs?

Pécs, Baranya Megye székhelye, a kultúra városa.