Alaptörvény-ellenes rendelkezés a szociális elltásokról szóló törvényben! -Tehető-e külnbség tartósan beteg gyermeket gondozó hozzátartozók között? – Az Ab döntést hozott!

2023. May. 17.

A gyermekek otthongondozási díjának célja a tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermekekről a gyermekkel közös háztartásban való gondoskodás elismerése, azzal, hogy egy gyermek után csak egy személy jogosult gyod-ra – hangsúlyozza az Alkotmánybíróság III/390/2023. számú, jogszabályi rendelkezést megsemmisítő határozatában. Az Alkotmánybíróság alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III....

The post Alaptörvény-ellenes rendelkezés a szociális elltásokról szóló törvényben! -Tehető-e külnbség tartósan beteg gyermeket gondozó hozzátartozók között? – Az Ab döntést hozott! appeared first on Jogi Fórum.


Forrás: Alaptörvény-ellenes rendelkezés a szociális elltásokról szóló törvényben! -Tehető-e külnbség tartósan beteg gyermeket gondozó hozzátartozók között? – Az Ab döntést hozott!

Vissza

Bemutatkozás

Dr. Vajta Zsolt ügyvéd, felszámolási és vagyonfelügyeleti szakjogász vagyok.

Szakterületeim

Ebben a menüpontban szakterületeimről részletesen tájékozódhat.

Miért Pécs?

Pécs, Baranya Megye székhelye, a kultúra városa.